Nastavitve piškotkov
Fotografije niso retuširane

Nega sveže tetovaze

Pri negi sveže tetovaže ne smeno spregledati dejstva, da gre za "rano", ki jo je treba oskrbeti pravilno in strokovno kajti s tem se izgognemo infekcijam, hkrati pa poskrbimo, da bodo barve ostale sveže in trajne.

Koža je po tetoviranju razdražena, pordela in občutljiva na dotik. Ovito folijo okrog sveže tetovaže lahko po nekaj urah odstranite in tattoo mažite z B PANTHEN mazilom, nadaljnih 8 dni, trikrat na dan. Namen folije je, da ščiti tetovažo pred prahom, umazanijo, mikroorganizmi ter bakterijami.

Tetovažo sperete z mlačno vodo in blagim antibakterijskim milom, da odstranite ostanke barve, krvi in sokrvice, ter obrišete tako, da s papirnato brisačo za enkratno uporabo nežno popivnate. NIKOLI ne drgnete z brisačo.

V dobi celjenja, v prvem tednu aktivno mažete s kremo (priporočeno B PANTHEN mazilo), ki deluje kot antiseptik, preprečuje okužbe in celi rano. Nadaljnih 8 dni pa poskrbite da je mesto vedno navlaženo z mazilom. Koža mora ostati vlažna in se ne sme sušiti. Primerno je da je tattoo na zraku, da koža diha, drugače pa je dobro nositi čista, lahka in zračna oblačila, ki ne praskajo in se ne drgnejo ob sveži tattoo.

Doba celjenja tetovaže traja približno tri tedne. Na obarvani koži nastane skorjica, ki navadno srbi. Če je nevzdržno narahlo udarite po srbečem mestu. NIKOLI ne praskajte, saj s tem lahko poškodujete motiv ali ga inficirate.

Mesto je zaceljeno, ko jo preraste nova povrhnjica. Tetovaža ni vač tako blaščeča in temna, kot takoj po izdelavi, tamveč rahlo zbledi.

Sveže tetovaže na namakajte. Morje, bazen ali kopel se v prvem mesecu absolutno odsvetuje. Tudi savnanje ili aktivna telovadba (zaradi močnejšega potenja) se odsvetuje, pravtako izpostavljanje soncu. Ko že, jo vedno mažite s kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem.